Logo

Esrum kloster

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Esrum kloster

Foto: Esrum Kloster & Møllegård

 

Esrum kloster lukker for besøgende frem til sensommeren: Pilråddent tag skal renoveres

Tagkonstruktionen på det mere end 850 år gamle Esrum Kloster er i så skidt forfatning, at det skal udskiftes. Derfor er museumsbygningen afspærret i mange måneder.

 

Frem til sensommeren er gæster forment adgang til Esrum Klosters hovedbygning fra 1150’erne.

Slots- og Kulturstyrelsen har afspærret området, da de har opdaget alvorlige skader på klostrets ældgamle tagkonstruktion, der derfor skal renoveres.

- Det er da brandærgerligt, men klosteret er jo en gammel bygning, og vedligeholdelsen gennem mange hundrede år nok ikke været helt optimal, siger Helle Simonsen, der er publikumschef ved museet Esrum Kloster og Møllegaard.

 

Da Slots- og Kulturstyrelsen, som ejer bygningerne, i sommer reparerede taget på klostrets nyere østlænge, tjekkede man i samme ombæring Esrum Klosters gamle hovedbygning.

Her fandt de flere forhold, som ikke var optimale. Især ved den del af loftkonstruktionen, der vender mod vest og er udsat for regn, er klosterets tværliggende bjælker i mørnet forfatning.

 

Esrum kloster 

Foto: Esrum Kloster & Møllegård

 

Det rådne tag bliver en dyr omgang for Museet Esrum Kloster og Møllegaard. Selvom de ikke ejer de historiske bygninger og derfor ikke står med regningen, går de glip af vitale indtægter i foråret og sommermånederne.

- I en kold udregning går vi i hvert fald glip af en halv million kroner i indtægter fra entré til klosteret.

- Det er lykkedes os at dække noget af det ved at finde besparelser i budgettet. Heldigvis slipper vi for at afskedige ansatte.

 

Esrum kloster

Foto: Esrum Kloster & Møllegård

 

Satser på at holde mere åbent gennem efterår og vinter

Publikumschefen understreger, at helårsprogrammet for Esrum Kloster og Møllegaard fortsat opretholdes, mens besøgende gæster fortsat kan besøge det historiske steds andre bygninger.

- Vi har blandt andet flyttet klosterbutikken over på Møllegården, som vi her i mellemtiden bruger ekstra meget. Vi plejer at have vores højsæson i sommermånederne, så som konsekvens af dette vil vi holde meget mere åbent henover efteråret og vinteren.

 

Esrum Kloster er et gammelt cistercienserkloster beliggende ved Esrum Sø. Dets historie går helt tilbage til 1100-tallet, da klosteret på opfordring fra Ærkebiskop Eskil af Lund blev opført fra 1151 til 1158.

 

I 1997 blev klosteret efter en restaurering åbnet for publikum. I år 2000 blev klosteret lagt sammen med den nærliggende møllegård og opstod som museet Esrum Kloster og Møllegaard.

Klosteret ligger ved indgangen til Nationalpark Kongernes Nordsjælland. I november blev det vedtaget, at der ved klosteret skal opføres et indgangs- og besøgscenter til nationalparken.

 

Esrum kloster

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.953 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her