Logo

Florissante handelsperiode

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Florissante handelsperiode


Florissante handelsperiode

I efteråret 1798 malede en kinesisk kunstner kinafareren Henriette under dansk flag på vej op ad Perlefloden til Canton. I virkeligheden illustrerer billedet den florissante periodes brug af det neutrale Dannebrog som bekvemmelighedsflag. Skibet var en hollandsk kinafarer, som gennem den danske storkøbmand Frédéric de Coninck havde fået dansk camouflage for at beskytte den hollandske tehandel mod britiske orlogsskibe og kapere.

 

Florissante handelsperiode

T.C. Lønnings gouache fra 1796 viser den florissante handelsperiode...Københavns Bymuseum

 

Florissante handelsperiode: Højkonjunkturperioden i 1700-tallets sidste halvdel frem til englændernes angreb og ran af flåden. I Danmark skyldtes blomstringen især verdenskrigen mellem England og Frankrig om koloniherredømmet, en krig som det lykkedes at holde Danmark udenfor indtil 1801. Danmark udnyttede bevidst neutraliteten til at fremme søfart og handel ved ikke mindst at besejle de områder, som de krigsførende søgte at lamme. De hjembragte formuer blev bl.a. anvendt til periodens mange herregårdsbyggerier: Bækkeskov på Sydsjælland og Krengerup på Fyn og mest udtalt storkøbmanden Fr. de Conincks Dronninggård (Næsseslottet).

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.295 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken byggestil synes du bedst om?
Effektiv reklame - klik her