Logo

Intarsia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Intarsia


Intarsia: Indlagt arbejde. Dekoration af bygningsdele eller møbler, hvor der i hovedmaterialet er indlagt sten eller træ i afvigende farver som dekoration. Fx gult rosentræ indlagt i rødbrun mahogni, eller hvid marmor indlagt i sort marmor.

 

Intarsia er betegnelsen på udsmykning lavet som en mosaik, oftest af små stykker af forskelligtfarvet træ, der er indlagt i en overflade, så der dannes mønstre eller billeder på vægpaneler, møbler osv. Intarsia var især populært under renæssancen. Ud over træ kan der også anvendes marmor, metaller, elfenben, tak, perlemor og andre materialer.

Intarsia

I sin simpleste form laves intarsia med en dekupørsav, og følgende fremgangsmåde kan bruges allerede i skolens sløjdundervisning: Læg to tynde finérstykker af forskellig farve oven på hinanden og udsav en figur gennem begge lag. Figuren af den ene farve finér limes sammen med baggrunden af den anden farve finér på en overflade, f.eks. et æskelåg. Tilbage bliver det omvendte billede, som kan bruges til endnu en æske. Der bliver en smule savspor, der skal dækkes, og det gøres med en blanding af lim og savsmuld fra udsavningen. Begynd med meget enkle figurer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.849 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad stemmer du til at afskaffe forsvarsforbeholdet 1.6.2022?

Effektiv reklame - klik her