Logo

mansardtag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

mansardtag

 

Mansardtag: Tagform, hvor nederste del er næsten lodret, mens øverste del har en ret flad hældning. Herved kan der rummes en fuld etage i taget, hvorved huset ser lavere ud, end det reelt er. Opkaldt efter Ludvig 14.'s hofarkitekt, Versailles bygmester, Jules Hardouin Mansart (1646-1708).

 

mansardtag

 

Mansardtag er et brudt tag bestående af to i vinkel mod hinanden stillede tagflader, hvoraf den nederste er den stejleste.

Ordet kommer af det franske ord mansarde, som har sit navn efter den franske arkitekt François Mansart, og egentlig med urette, idet Pierre Lescot allerede havde anvendt den ved opførelsen af Louvre.

 

mansardtag

Den nederste etage i et mansardtag egner sig med sine kvistvinduer og sine næsten lodrette sidevægge udmærket til beboelse og anvendes lige såvel i den senere franske renæssance som i nyere bygninger. I Danmark blev mansardtage særligt benyttede i det 18. århundrede og i perioden omkring 1900.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.275 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken byggestil synes du bedst om?
Effektiv reklame - klik her