Logo

matrikel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

matrikel

matrikelkort

 

Matrikel (fra latin matrikula, fortegnelse) har flere betydninger:

 

● Matrikel (personer) – en fortegnelse over de personer der hører til en institution, især over studerende på et universitet

 

● Matrikel (ejendom) – en fortegnelse over et lands faste ejendomme

 

● Matrikel (grund) – en grund, et jordstykke, en lod (ny betydning i anvendelse hos menigmand, advokater og ejendomsmæglere)

 

 

Matrikel: En fortegnelse over samtlige grundstykker i Danmark. Hvert enkelt grundstykke er tildelt et matrikelnummer. Kan forkortes til matr.nr.

Det nummer som en ejendom har i matriklen indeholder matrikelnummer, areal, ejerforhold, servitutter og andre byrder samt pantehæftelser (tingbogsattesten)

 

Nutidens ejendomsmatrikulering hviler fortsat på matriklen af 1844, idet denne revideres løbende, hver gang et areal med et matrikelnummer deles, eller to arealer med forskellige matrikelnumre forenes.

 

Matrikler styres i dag af Geodatastyrelsen (det tidligere Kort- og Matrikelstyrelsen) under Miljøministeriet. Tidligere var Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune undtagelser, hvor det var henholdsvis Stadskonduktørembedet og Stadslandinspektøren, der styrede matriklen. Indtil 1989 lå opgaven hos Matrikeldirektoratet, der per 1. januar 1989 blev sammenlagt med Geodætisk Institut og Søkortarkivet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.020 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her