Logo

Nationalpark

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nationalpark

Bisoner ved en varm kilde i Yellowstone National Park, USA

 

En Nationalpark er normalt et fredet naturområde som en stat forvalter for at beskytte og vise landets dyre- og planteliv og/eller vigtige og særegne naturværdier.

29. juni 2007 udpegede miljøminister Connie Hedegaard et strand-, klit- og plantageområde i den vestlige Thy som Danmarks første nationalpark. Området vil dermed hedde Nationalpark Thy. Det drejer sig om klit-, hede- og plantageområder i et bælte langs Vesterhavet fra Hanstholm-reservatet i nord, til Agger Tange i syd.

 

Nationalpark

 

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge fortæller historien om, hvordan det danske landskab blev skabt tilbage i istiden. Bosætninger fra den tidligste stenalder sætter sit præg på området, og Nationalparken er hjem for utallige sommerfugle.

 

Nationalpark Thy

Århundreders sandflugt har skabt landskabet i Nationalpark Thy. Her kan man opleve klitheden, som kun findes ganske få andre steder i verden, og komme tæt på den kulturhistorie, der knytter sig til livet langs vestkysten.

Nationalpark Vadehavet

Vadehavet er et af verdens mest værdifulde tidevandsområder. Tidevandets rytme skaber grobund for et unikt økosystem, og området er rasteplads for mange vandfugle, og yngleplads for den spættede sæl.

 

Nationalpark Skjoldungernes Land

Nationalpark Skjoldungernes Land byder på et mangfoldigt og varieret landskab - rigt på natur, kulturhistorie og oplevelser. Nationalparken er præget af fjordlandskabet i og omkring Roskilde Fjord, samt Gamle Lejres kulturhistorie. Ifølge sagnene var det her Skjoldungerne regerede og samlede Danmark.

 

Kongernes Nordsjælland er det område, Folketinget har udpeget som mulig nationalpark.

 

Nationalpark

Nationalpark Mols Bjerge

 

Danske nationalparker er ikke fredede, og betegnelsen nationalpark i Danmark medfører ikke yderligere beskyttelse af natur og miljø, i forhold til hvad allerede gældende bestemmelser for området fastsætter.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.225 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken byggestil synes du bedst om?
Effektiv reklame - klik her