Logo

rem

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

rem

 

Rem har flere betydninger:

 

● bånd af læder, lærred el.lign. der ofte er forsynet med et spænde i den ene ende og tilsvarende huller i den anden, og som bruges til at spænde noget fast, hænge noget op i el.lign. fx på sko, tasker, overtøj og seletøj

 

● endeløst bånd af kraftigt, fleksibelt materiale (fx gummi) der bruges til kraftoverføring i en motor, maskine el.lign.

 

rem

Her:

● I en bygningskonstruktion er remmen den bjælke, hvor tagets spær ligger an på langs ydermurene. En fodrem er bjælken, hvorpå væggen opbygges i et bindingsværkshus. I bindingsværk vandret tømmer, hvori lodrette stolper er indtappet nederst fodremmen, øverst tagremmen, som bærer tagkonstruktionen også i murede huse.

 

rem

● En fodrem indgår også i mange moderne, mindre byggerier – fx sommerhuse, udestuer osv. Fodremmen fastgøres til fundamentet vha. gevindstænger, som er delvist indstøbt i fundamentet. Når remmen er fastgjort, kan resten af bygningen fastgøres hertil vha. skruer, bolte, dyvler og lign.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.836 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?

Effektiv reklame - klik her