Logo

skalmuring

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

skalmuring

 

Skalmuring: Murværk, muret uden om en kerne af andet murværk (fx grove marksten eller blot ældre murværk). Anvendes også uden på bindingsværk.

 

Skalmuring er en fornyelse af en murs ydre skal – oftest ved at lægge et nyt lag (tyndere) sten uden på det eksisterende. Har ofte været anvendt på bindingsværkshuse samt for at udbedre skader på blødere stenarter, fx på Ribe Domkirke, hvor den porøse tufsten i facaderne på grund af forvitring blev skalmuret med mursten. I det almindelige byggeri er skalmuring en meget anvendt metode for renovering af nedbrudte facader. Ved restaureringsarbejder er skalmuring i dag bandlyst, men var tidligere meget anvendte. Uheldige eksempler på brug af skalmuring på ældre bygninger er restaureringerne af Thorsager Rundkirke i 1877 og Børsen i 1883.

 

Skalmuring bruges også til udvendig isolering af murede huse – Den udvendige isolering er anset for at være den mest effektive efterisoleringsmetode, der samtidig løser problemer med kuldebroer bedst og dermed forbedrer indeklimaet, fordi risikoen for skimmelvækst reduceres.

 

skalmuring

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.250 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad stemmer du til at afskaffe forsvarsforbeholdet 1.6.2022?

Effektiv reklame - klik her