Logo

Arresødal

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Artikel billede

Arresø'dal: tidligere hovedgård ved Arresø Ø for Frederiksværk, Den nyklassicistiske hovedbygning blev færdig 1786, men er senere ombygget og blev 1908-09 genopført efter brand. Solgtes efter flere ejerskifter 1883 til Det Classenske Fideicommis, der lod hovedbygningen ombygge til rekonvalescenthjem.

I 2006 åbnede et privathospitalet i det gamle palæ.

11. FEBRUAR 2011: Bestyrelsen for Arresødal Privathospital i Frederiksværk har netop anbefalet hospitalets ejere at afvikle sine aktiviteter i løbet af foråret.

- Siden indvielsen er præmisserne for at drive privathospital i Danmark blevet vanskeliggjort år for år - uden tegn på forbedring. Vi er ønsket af patienterne, men dette er ikke nok, når der mangler et fornuftigt indtjeningsgrundlag, samtidig med at privathospitaler er blevet et politisk ømtåleligt område, siger bestyrelsesformand Peter Langkjær, Arresødal Privathospital A/S til Frederiksborg Amts Avis.

Beslutningen om at lukke privathospitalet kommer ikke til at berøre Arresødal Hospice, som blev grundlagt i 2005 af samme ejerkreds. Arresødal Hospice drives nu som en selvejende institution under Region Hovedstaden.

 

Artikel billede

Arresødal: tidligere hovedgård mellem Arresø og Frederiksværk. Oprettet 1773 af J.F. Classen, der også lod hovedbygningen opføre 1784 efter egne tegninger; nyopført i oprindelig skikkelse 1908 af G. Tvede. Fra 1883 ejet af det 'Classenske Fideikommis, siden 1890 som rekreationshjem. Beslutningen om at lukke Arresødal Privathospital berører ikke Arresødal Hospice, der i dag drives som en selvejende institution under Region Hovedstaden.

 

.............................................................................................................

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 0 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken herregård er Danmarks flotteste?Afstemning
Hvilket slot har du set indvendigt?
Afstemning
Hvilket er det flotteste slot i DanmarkKommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken byggestil synes du bedst om?
Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!